Beste Petra

Zo de aftrap voor de nieuwe Raadsperiode is nu inhoudelijk genomen. We kunnen aan het werk. Er is veel te doen in onze stad dus uitdagingen genoeg. We begonnen goed door samen met anderen een motie in te dienen die het parkeren in Nieuwegein voor bezitters van een invalidenparkeerkaart gratis moet maken. De motie werd aangehouden nadat het College had aangegeven eerst te willen uitrekenen wat dit zal gaan kosten. Het zijn tenslotte onzekere tijden en we moeten zorgvuldig met het geld van de Nieuwegeinse burgers omgaan. Het College moet de kans krijgen om uit te rekenen wat dit, op zichzelf sympathiek voorstel, onze gemeenschap gaat kosten.

Maar……. Zoals je weet heeft de D66 fractie dit initiatief ondersteund omdat wij vinden dat gelijke monniken gelijk moeten worden behandeld. Wanneer je als gehandicapte Nieuwegeiner gratis kunt parkeren in Utrecht of Zeist moet dat andersom ook kunnen. Zou het echter alleen gegaan zijn over gratis parkeren voor Nieuwegeinse gehandicapten in Nieuwegein dan hadden we er anders ingestaan.

Want….. Immers niet iedereen die beschikt over een invalidenparkeerkaart is minvermogend en niet in staat om, wanneer hij of zij naar het stadscentrum gaat, net als ieder ander voor het parkeren te betalen. Gratis parkeren in het centrum van Nieuwegein voor alle mensen die beschikken over een invalidenparkeerkaart vind D66 echt niet nodig. Voor hen die echt niet kunnen betalen voor het parkeren hebben we in onze stad goede regelingen als de bijzondere bijstand. Een koppeling aan de U-Pas lijkt D66 ook een goede mogelijkheid. Dan help je echt de mensen die het nodig hebben.Afwachten…… Maar eens afwachten waar het College mee komt. Voor de goede orde het gaat alleen over het parkeren in de buitenruimte. Voor parkeren in de parkeergarages moet iedereen betalen, Nieuwegeiner, Utrechter, Lopikenaar of Zeistenaar. Zo dat was het weer. Ik hoor graag van je,

Met vriendelijke groet, Erik van de Voort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk